21 June 2009

Bursdager, konfirmasjoner og 17. mai


Dundre meg som tiden går. Ikke lett å overholde deadline på bloggfronten når dagene også er fylt av frister som må gå foran. Vi har hatt en travel vår og det har vært tett mellom familiære høytider og merkedager. I tillegg prøver vi å pønske ut hvordan leiligheten skal se ut for at vi skal bli fornøyde.

Hunden krever selvfølgelig sitt - Billie er på sin måte i ferd med å bli eldre og mer voksen. Tror vi ser antydningen av rolig hund som definitivt hater regnvær og lavtrykk (hun sover glatt 15 timer i et strekk dersom været er trykkende). På den andre siden er hun alltid strålende lykkelig og opplagt dersom turen legges til skogen, og da gjerne med bestekameraten Bacchus. Da er det underlig nok ikke så farlig om det er litt vått heller. Barn er hun derimot ikke så veldig interessert i, og skygger gjerne litt, men ikke helt, unna menneskene om det blir litt for mye mas.

Uansett - vårens regnskap viser to konfirmasjoner, en mammabursdag i Fredrikstad og en dobbel barnebursdag i Nittedal, to turer til hytta og en strålende 17. maifeiring på hytta til Lars på Skjæløy.

Inger Johanne 71 år - 15. mai

For en gangs skyld var det bursdag på en helg! Hjemme i Eivind Alnæsvei kom alle barn og koner og hunder, men ingen barnebarn.
Det var k
anskje like greit for da ble det mer kake på oss som er voksne. Skjønt voksen - det er alltid som å spole tiden tilbake en 25-30 år idét jeg kommer inn over terskelen i heimen. Samme om mamma og pappa er pensjonister og liksom er ferdige med oppdragerrollen. Blir liksom aldri helt voksen der likevel. Er vel kanskje ikke det ellers heller, men merker det veldig godt der. Litt fint også.

Forresten - onkel Gunnar var også der da vi kom og det var fint å se ham igjen. Han er jo storebror, og kanskje den av onklene jeg så mest til da jeg var liten. Var alltid fint å kunne
sitte bak på lastebilen og la han være "drosjesjåfør" fra Klaus A. Strand og hjem til Bestemor på Solberg i mang en helg. Det skulle tatt seg ut i dag - en tiåring alene, usikret bak på et lasteplan i 2 mil..... Men ille morro var det.


17. mai på Skjæløy
Det var egentlig hyttetur fra 16. til 17. mai. Det intuitive turlaget samlet seg på Skjæløy i familien Klemsdals lille havperle. Været var strålende og de som badet påsto det var ganske varmt i vannet også. Men god biffgrill på fredagen og Alexander Rybak på TV fra Moskva var kvelden egentlig ganske vellykket, om enn litt delt ettersom enkelte var mer ivrige fans av MGP enn andre.
Dagen derpå - selve grunnlovsdagen - ble derimot feiret på sømmelig måte. Ikke akkurat dress, men noen hadde sløyfe og frokost-brunsjen var innmari imponerende. Gåselever, herlig perlende cava, nydelige salater, eksklusiv skinke og kake.
De av oss som sto opp tidlig nok fikk høre Manstad skolekorps borte på snuplassen også.
Etterpå sjøsatte vi båt.




Bursdag x 2 i Nittedal
Den 24. mai var vi Nittedal for å feire bursdagene til Mathilde og Fredrik (den lille). Det var en strålende dag og en hyggelig pølsefest i hagen hos Nina. Fredrik fikk diablo og onkel Fredrik sendte den til himmels litt uta kontroll for Billie fikk den i hodet og ble litt pjusk etterpå.













Årets konfirmanter
Simon ble konfirmert i St. Olav kirke pinseaften.

Det er selvfølgelig fint med
konfirmasjoner, men å stjele pinsen fra oss hyttefolk for minst andre gang.... Neida, det er en periode. Som at alle gifter seg i ferien (det gjorde forresten vi også - og fikk en del kjeft for det) Uansett fikk Simon en fin dag, tror jeg. Den var i alle fall hyggelig for oss andre. Mange artige taler - kanskje den mest rørende og morsomste fra Johanne som fortalte om sider ved Simon som vi andre ikke kjenner. Nakenløp rundt Nesodden midt på natten for eksempel....




Jacob ble konfirmert uka etter Simon - var det en borgelig konfirmasjon?? Vi kom rett til koldtbordet og kakene. Det var uansett en hyggelig fest og også der slo liksom storesøsteren til med det artigste innslaget. Nå er søsknene Jansson Lothe noen ganske kreative ansiktsvridere foran kamera også. Men morro var det. Og for et fantastisk maleri han fikk av sin bestemor. Kari hadde virkelig slått til med noe utenom den vanlige sølvskjea.


No comments: